Zo pakken wij ORGANISATIES aan

Elkaar zeer goed vertrouwen is essentieel binnen de samenwerking in een ziekenhuis.

 

Vertrouwen is los durven laten, vertrouwen zorgt voor actie en snelheid in handelen. Vertrouwen levert creativiteit en lef op. Vertrouwen geeft energie om te proberen, om te veranderen, om te vernieuwen. Het weer opbouwen en bestendigen van dat vertrouwen was de aanleiding voor de klinische teamhoofden van een groot ziekenhuis om TripleWin te vragen.


Deze stappen heeft Guus gevolgd:

Er zijn binnen organisaties ontzettend veel oorzaken waardoor het vertrouwen verminderd; door kleine, grote conflicten, door onbewuste uitspraken, door niet gerespecteerd worden, door pesten, door onrechtvaardigheid, door de vele veranderingen, door niet gehoord te worden, doordat problemen niet worden opgelost of doordat er geen afspraken zijn over gedrag en men elkaar niet aanspreekt of dat het ieder voor zich is. 

 

Op welke wijze bouw je dat vertrouwen weer op, op welke wijze herstel je de onderlinge relaties, welke afspraken gaan we maken over leidinggeven aan veranderingen, aan het oplossen van irritaties en ergernissen, over onze besluitvorming, over het aanspreken op gemaakte afspraken. Dat was de essentie van de vraag van de zorgmanagers.

Deze stappen worden gefaciliteerd door TripleWin:

(Klik op de buttons als je uitgebreidere informatie wilt over de stappen)Net zoals Guus stevig in je klompen staan?