Team Ontwikkeling

Het smeden van een team voor de toekomst, in een wereld die voortdurend verandert
Team Ontwikkeling · 04. april 2024
Het is geen geheim dat organisaties voortdurend worden geconfronteerd met veranderingen, of het nu gaat om technologie, marktdynamiek of wereldgebeurtenissen. Maar hoe kunnen we als teamleiders en teamleden onze teams voorbereiden op deze voortdurende veranderingen en ervoor zorgen dat ze veerkrachtig en succesvol blijven? Laten we een kijkje nemen naar enkele concrete stappen die je kunt nemen.

Het geheim van een zeer goed presterende teams - gezamenlijk vs eigen belang
Team Ontwikkeling · 23. januari 2023
In mijn vak kom ik voortdurend teams tegen die beter zouden willen functioneren en effectiever willen leren samenwerken. Wat is de reden daarvoor? De kern van het daadwerkelijke probleem is, dat er dikwijls teamleden zijn die hun eigenbelang boven het gemeenschappelijke belang stellen.....hoe komt dit? Maar belangrijker hoe wordt het een gezamenlijk functionerend team? ...

Waar hebben organisaties nou wel behoefte aan?
Team Ontwikkeling · 16. januari 2023
Wij denken dat hedendaagse organisaties behoefte hebben aan leiders en teams die voortdurend samen bepalen wat de medewerkers en klanten nodig hebben. De teamleider als ondersteuner, begeleider, als coach... maar hoe doe je dat nou goed? Lees onze filosofie over teams.....

“Familie en vis hou je drie dagen fris!”
Team Ontwikkeling · 16. januari 2023
Wanneer mensen bij elkaar zijn, samenwerken, samen leven, samen iets doen dan ontstaan daar altijd na enige tijd (3 dagen) irritaties en ergernissen. Je herkent het vast ook van je familie weekendjes.... Guus geeft je een uiteenzetting hoe de boel fris houdt in je team. (en in je familie ;-)

A Self-managed Team does not exist
Team Ontwikkeling · 16. januari 2023
Self-managing teams do not exist. Unless you create them yourself. Guus briefly and concisely describes the philosophy of TripleWin in this blog.