Zo helpen wij bedrijven op de menskant van fusies.

Bij fusies tussen meerdere organisaties is het essentieel dat er een cultuur programma voor iedereen komt die er voor zorgt dat; 

 

  1. De pijn en angsten en bezorgdheden worden geadresseerd en weggenomen
  2. Iedereen dezelfde attitude en uitgangspunten heeft
  3. Iedereen weet wat de sterktes van beide organisaties is en op welke wijze deze elkaar kunnen aanvullen of versterken.
  4. Het vertrouwen in de nieuwe organisatie wordt vergroot.

Deze stappen heeft Ingeborg gevolgd:

"Interpolis Pensioenen waren eigenlijk meerdere verschillende uitvoeringsorganen van verschillende fondsen en die kwamen onder de paraplu van Interpolis. Zorg was om alle processen, systemen op dezelfde werden afgestemd en dat de nieuwe organisatie dezelfde uitgangspunten, strategie hadden. Interpolis ontdekte dat er totaal verschillende culturen waren, verschillende leiderschapsstijlen, verschillende klantbeleving met andere woorden en verschillende mensvisie. TripleWin is gevraagd om (vanuit eerdere ervaringen met Interpolis in Tilburg) dit proces te begeleiden van top tot teen, van links naar rechts, van MT tot en met de schoonmaak. Daardoor ontstond er 1 richting, 1 organisatie en daarmede enthousiaste medewerkers. Dat scheelt enorm veel geld als het gaat om laag verloop en laag ziekteverzuim."

Deze stappen worden gefaciliteerd door TripleWin:

(Klik op de buttons als je uitgebreidere informatie wilt over de stappen)


Wil jij ook de karabines aan elkaar kunnen klikken?